werkwijze van de praktijk
Aanmelding
Contacteer ons telefonisch of via e-mail om een afspraak te maken. Spreek steeds iets in wanneer we niet bereikbaar zijn. Gelieve onderstaande gegevens te vermelden:
Naam en geboortedatum van uw kind
Reden van aanmelding of doorverwijzing
De naam van doorverwijzend arts
Een telefoonnummer of e-mail adres waarop je bereikbaar bent
Intake
Er wordt een eerste kennismakingsgesprek gepland waarin geluisterd wordt naar de hulpvraag. Er wordt een anamnese afgenomen om de moeilijkheden in kaart te brengen. Gelieve steeds onderstaande documenten mee te brengen naar dit gesprek:
Een klevertje van de mutualiteit van je kind
Voorschrift van de arts (indien reeds aanwezig)
Eventuele verslagen van onderzoeken die reeds gebeurd zijn en relevant zijn voor de reden van aanmelding.
Onderzoek
Na het intakegesprek wordt er een onderzoek gepland. Afhankelijk van de hulpvraag kan dit een observatie, klinisch onderzoek of een uitgebreide psychomotorische test zijn. Bij de psychomotorische tests worden gestandaardiseerde motorische testbatterijen gebruikt zodat u een objectief beeld krijgt over de motorische ontwikkeling van uw kind.
ā
De informatie vanuit de anamnese, het onderzoek en relevante observaties worden verwerkt in een verslag. Dit verslag wordt met de ouders besproken. Er wordt een advies geformuleerd met betrekking tot de opstart van therapie.
ā
Een nieuw onderzoek kan noodzakelijk zijn om de evolutie van de therapie in kaart te brengen en de behandeldoelstellingen aan te passen.
Behandeling
De frequentie en intensiteit van de behandeling is steeds afhankelijk van de individuele hulpvraag en wordt in samenspraak met de ouders afgesproken. Op een speelse manier werkt uw kind samen met de therapeut aan de hulpvraag en de behandeldoelen.
ā
U blijft als ouder nauw betrokken bij de behandeling. Of u de behandeling mee volgt, is afhankelijk van de hulpvraag en van het kind. Sommige kinderen werken goed wanneer er extra personen aanwezig zijn, voor anderen is dit dan weer een afleiding. Na de sessie legt de therapeut uit wat er geoefend werd en worden er tips meegegeven voor thuis. Afhankelijk van de hulpvraag kan het zijn dat er oefeningen voor thuis worden meegegeven.
Samenwerking
Niet alleen de samenwerking met de ouders, maar ook het contact met andere betrokken partijen is belangrijk. Indien nodig -en mits uw toestemming- wordt er contact opgenomen met de behandelende arts, de school (leerkracht en zorgleerkracht) en andere hulpverleners (osteopaten, logopedisten, psychologen, ergotherapeuten,...). Hierdoor kunnen er in de verschillende settings tips uitgewisseld worden om de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Indien nodig kan de therapeut ook aanwezig zijn op multidisciplinaire overleggen op school.
Betaling
Voor kinesitherapie is er terugbetaling voorzien van de behandeling door uw mutualiteit. De therapeuten van Het Amertje zijn gedeconventioneerd. Klik hier voor meer informatie over de tarieven.
De getuigschriften worden steeds op het einde van de maand geprint en meegegeven. De rekening wordt in de praktijk betaald met de Bancontact-app. Indien u geen Bancontact-app hebt, kan er met overschrijving betaald worden. U krijgt het getuigschrift dan pas mee als de betaling werd ontvangen.ā
Annulatie
Mogen wij u vragen om uw afspraak minimaal 24u op voorhand te annuleren? Zo kunnen wij andere kinderen tijdig helpen. Bij niet (tijdig) annuleren van afspraken zijn wij genoodzaakt een vergoeding aan te rekenen.